Indlæser
AFLYST: Hvordan skal fremtidens frilandshytte se ud?
Dato og tid
Onsdag d. 7. marts 2018 kl. 09:30 til 15:30
Tilmeldingsfrist
Onsdag d. 28. februar 2018 kl. 12:00
Sted
Sakskøbing Sukkerfabrik ,
Nykøbingvej 76 D,
4990 Sakskøbing
Sakskøbing Sukkerfabrik
Nykøbingvej 76 D
4990 Sakskøbing
AFLYST: Hvordan skal fremtidens frilandshytte se ud?
Arrangementsbeskrivelse
Efterspørgslen efter nye koncepter og udstyr til produktion på friland stiger i takt med øget forbrugerinteresse for kødprodukter produceret under særlig hensyntagen til husdyretik og miljø. Produktionen i det fri er mere besværlig og omkostningstung end i stalden, så potentialet for at producere smartere, mere effektivt og samtidig tilgodese arbejdsvilkår er tilstede. Spørgsmålet er, om det kan ske uden at sætte hverken dyrevelfærd eller rentabiliteten over styr?
Vanggard Øko- og Frilandshytter samt Orbital mener at have bud på nye løsninger i form af en ny øko- og frilandshytte/faringsvogn med lokal energiforsyning, mulighed for overvågning samt pattegrisehuler med varmekilder. Men er det dækkende for kravene til fremtidens produktion? Løser det de væsentlige udfordringer, der pt. er i forbindelse med frilandsproduktion? Og hvad med økonomien?
Deltag i debatten om fremtidens frilandshytte, bliv klogere på nye løsninger, giv konkret feedback til udstyrsproducenterne og netværk med ligesindede.
PROGRAM
09:30-10:00 Kaffe og netværk
10:00-10:15 Velkommen
v/Jacob Mogensen, netværksleder, Agro Business Park/Innovationsnetværket for Biomasse
10:15-10:35 Markedet for svinekød, nationalt og internationalt
v/Henriette Guldager, Business Supporter, Friland A/S
10:35-10:55 Sundheds- og velfærdsmæssige udfordringer samt muligheder ved økologisk svineproduktion
v/Niels Peter Baadsgaard, dyrlæge
10:55-11:15 Økonomi i økologisk svineproduktion
v/Kristian Knage-Drangsfeldt, konsulent, SEGES
11:15-11:40 Udfordringer og igangværende forskningsprojekter
v/Lene Juul Pedersen, seniorforsker, Aarhus Universitet
11:40-12:05 Erfaringer med fælleshytter
v/Lene Thomsen, projektmedarbejder, Udviklingscenter for Husdyr på Friland
12:05-13:00 Frokost
13:00-13:40 Koncept- og produktionsresultater
v/Thomas Bertram, svineavler, og Pia Vanggaard, Vanggaard Øko- og Frilandshytter
13:40-14:00 Lokal energi- og varmeforsyning samt datahåndtering
v/Per Nielsen, Account Manager Agro, Orbital
14:00-14:30 Workshop i grupper
14:30-14:45 Opsamling og afslutning
14:45-15:30 Kaffe og netværk
Arrangører:
Find vej til arrangementet
Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >